Haptotherapie

Over haptonomie

Bij haptonomie gaan we ervan uit dat gevoel altijd voor denken en handelen komt. Bij alles wat je meemaakt in je leven heb je een gevoelservaring. Al deze gevoelservaringen worden lichamelijk opgeslagen. Je beschikt dus over een lichamelijk geheugen van gevoelservaringen. Dit geheugen is bepalend voor hoe jij in contact staat met jezelf; je gevoelens, je emoties en je lijf. En dit bepaalt hoe je in contact treedt met anderen.

Gevoed door dit lichamelijke geheugen geeft jouw lichaam je in het hier en nu de hele dag informatie. Het geeft je (subtiele) signalen en laat je voelen wat het wil of juist niet wil.

Door bijvoorbeeld pijn, onzekerheid, stress, een trauma en/of aangeleerde gewoontes kan het denken overheersen en vergeten we te vertrouwen op het voelen.

Door middel van haptotherapie kun je weer in contact komen met je gevoel en een balans hervinden tussen voelen, denken en handelen. Want wanneer deze balans goed is ben je op je best.

“Je beter voelen door beter te voelen”

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie bestaat uit gesprekken, ervaringsoefeningen en aanraking. Door de gesprekken kun je woorden geven aan wat je voelt en meemaakt. Hierdoor herken en begrijp je beter wat er in je speelt.

Via ervaringsoefeningen ga je ontdekken wat je gevoel je te vertellen heeft en wat het zegt over jou en je patronen. Een aanraking is helend en geeft inzicht. Je gaat voelen wat je lichaam je vertelt.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over haptotherapie
Voor haptotherapie heb je geen verwijzing nodig.
Omdat ik GZ-haptotherapeut ben wordt er vanuit de aanvullende pakketten een deel van de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Hoeveel er vergoed wordt hangt af van je zorgverzekeraar en het pakket dat je afgesloten hebt. Haptotherapie valt onder de complementaire-, alternatieve-, psychosociale zorg. Behandelkosten gaan niet van het wettelijk eigen risico af.
De kosten voor haptotherapie zijn:
Handeling Kosten
Intake haptotherapie € 92,50
Sessie haptotherapie € 92,50
Intake haptotherapie i.c.m. studentenpas of U-pas € 77,50
Sessie haptotherapie i.c.m. studentenpas of U-pas € 77,50
Coaching op haptomische basis € 100,00 excl. 21% BTW
Soms is een werkgever bereid de kosten (deels) op zich te nemen. Na de intake kan ik een op maat gemaakte offerte maken.

Onze haptotherapeut

Maak een afspraak