Lizzi Adeler

Over Lizzi

Ik ben in 1974 in Denemarken geboren en heb na mijn middelbare school tijd mijn studie geneeskunde gedaan aan de universiteit van Aarhus (Aarhus Universitet), arts examen 2003.

Al gedurende mijn studie geneeskunde was ik als sportster, wedstrijdzeilster (uitkomend voor de Deense nationale selectie) met deelname aan diverse WK’s en EK’s (in de Yngling en J22 klasse), geïnteresseerd in het bewegingsapparaat. Gedurende mijn studietijd was ik tevens bestuurslid van de studentenvereniging Sportgeneeskunde.
Momenteel ben ik een enthousiast recreatief hardloopster en wielrenster welke ik actief combineer met krachttrainingen.

Na mijn artsexamen heb ik in Nederland in 2009 de opleiding tot huisarts afgerond aan de universiteit van Utrecht. Omdat voor mijn gevoel het bewegingsapparaat te weinig aan bod kwam ben ik verder opgeleid als musculoskeletaal arts en werk sinds 2013 in mijn eigen praktijk. Om mijn werk als musculoskeletaal arts meer diepgang te geven heb ik in 2016 de opleiding tot interventie arts (IPSIS) gevolgd en ben ik tot 2020 tevens gaan werken op “de Rugpoli” vestiging Hoofddorp. Ik ben sinds 2022 opleider voor de MSK geneeskunde. Sinds jaren werk ik ook als consulent voor “het Microbiome-Center” voor patiënten met darmgerelateerde klachten.

Visie

In bewegen gaat het om balans. Zie het als leren lopen: vallen, opstaan en weer doorgaan. Gezond Bewegen is als topsport. Er is een balans tussen vele factoren:

 • De kracht die nodig is om te bewegen.
 • De aansturing van beweging.
 • De balans tussen rust en activiteit. Wanneer is er beweging in opbouw en wanneer wordt bewegen teveel enig er sprake van onbalans.
 • Het gaat ook om voeding die nodig is als brandstof. De darmfunctie om de voeding op te nemen.
 • Ook is het belangrijk om te weten hoe belastbaar iemand is. Stress thuis, op school of werk is een belangrijke oorzaak van oververmoeidheid en onbalans.
 

Door mijn brede en specialistische kennis van bewegen kan ik breed kijken naar het bewegen. Mijn rijke ervaring geeft ruimte voor een nieuwe aanpak om de klachten te verhelpen en de balans te herstellen.

Lidmaatschappen

 • Lid van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde (NVAMG)
 • Geregistreerd in het Register Register Artsen Musculoskeletale Geneeskunde (RAMG)
 • Lid van Spine Intervention Society (SIS)
 • Lid van de nascholingscommisie (NVAMG)
 • Lid van The International Pain en Spine Intervention Society (IPSIS)
 • Lid consilium opleiding NVAMG

Lizzi Adeler

Arts musculoskeletale geneeskunde / huisarts (niet praktiserend)

lizzi.adeler@stadspoli-utrecht.nl
06 – 18 34 03 37

BIG: 19059781901
AGB: 84029022
AGB praktijk: 84056084

Overige gegevens:
KvK: 58638091
IBAN: NL76ABNA0404938787

Werkzaam:
Stadspoli Utrecht
Consulent arts Microbiome-Center

Tevens werkzaam op locatie:
Dorpsstraat 4, 4194TD Meteren

 

Maak een afspraak