Alexander Techniek

Over Alexander Techniek

Druk, druk, druk. Geen tijd om te lunchen, doorwerken, snel boodschappen doen, even koken en door naar de volgende afspraak.  Vaak zijn we zo druk in de weer met wat we willen doen en bereiken dat de aandacht voor de manier waarop er bij inschiet. Zo verliezen we aan vitaliteit en veerkracht en kunnen er mentale en fysieke klachten ontstaan. 

Bij veel van ons uiten deze klachten zich in pijn en spanning, waardoor wij belemmerd worden bij onze prestatie. Alexander Techniek kan iedereen helpen efficiënter gebruik te maken van onze natuurlijke balans en coördinatie waardoor bewegen ‘als vanzelf’ gaat.

Wat gebeurt er in een sessie Alexander Techniek?

In elke sessie van ongeveer 45 minuten wordt door middel van verbale instructie en lichte aanraking gewerkt aan het hervinden van een vrijere balans en coördinatie in beweging bij de dagelijkse activiteiten zoals lopen, staan, zitten, liggen en tillen. Ook specifieke activiteiten komen aan bod zoals hardlopen, het werken achter een computer, slapen of het bespelen van een instrument.  Meer ontspanning in activiteit ervaren de meeste mensen al meteen tijdens de eerste sessie.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over Alexander Techniek

In elke sessie van ongeveer 45 minuten wordt door middel van verbale instructie en lichte aanraking gewerkt aan het hervinden van een vrijere balans en coördinatie in beweging bij de dagelijkse activiteiten zoals lopen, staan, zitten, liggen en tillen.

Ook specifieke activiteiten komen aan bod zoals hardlopen, het werken achter een computer, slapen of het bespelen van een instrument.  Meer ontspanning in activiteit ervaren de meeste mensen al meteen tijdens de eerste sessie.

Bij  gewricht -en houdingsproblemen, bij rug-, schouder- en nekklachten, evenwichtsproblemen, maar ook stressklachten is Alexander Techniek een effectieve behandeling.

De kosten voor een sessie zijn €70,- voor volwassenen en €65,- voor kind/student.

Alexander Techniek is voor zelfstandigen vaak op te voeren als kosten voor zelfontwikkeling, studiekosten, als basistechniek voor je werk.

Bij werkgevers is er vaak een voorziening voor zelfontwikkeling, studiekosten, preventieve/revalidatie zorg of bijv. blessurepreventie.

Er is slechts een enkele zorgverzekering die vanuit het aanvullend pakket de kosten vergoedt.

Meer informatie over Alexander techniek kunt u vinden op de website van de vereniging van Alexander Techniek leraren in Nederland (Nederlands): www.alexandertechniek.nl
en onze zustervereniging in the United Kingdom (Engels): www.stat.org.uk

Wetenschappelijke publicaties over Alexander Techniek kunt u vinden op:
https://www.amsatonline.org/aws/AMSAT/pt/sp/research

Onze therapeut

Maak een afspraak