Chris Brands

Over Chris

Ik leef mijn passie voor duursport (cyclische sport) al meer dan 30 jaar. Tijdens en na mijn studie aan de academie lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen ben ik een professioneel triatleet geweest die zijn ontwikkeling nauwkeurig heeft gevolgd op diverse vlakken. Dit resulteerde in drie keer een Nederlandse titel (8 keer podium), verscheidene top 10 plaatsen bij ironmans (o.a. Canada, Lanzarote), meer dan 40 overwinningen en bij benadering deelname een 250 wedstrijden waarvan diverse deelnames aan EK en WK, meer dan 40 lange afstand.

Tijdens mijn professionele carrière als atleet ben ik ook in staat geweest om met een iets langzamer tempo mijn cognitieve functies te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat ik nu als coach, begeleider velen stukjes gereedschap tot mijn beschikking heb om jou als sporter of mens met beweegdrang op weg te helpen naar zelfstandig functioneren op beweeg gebied.

In 2005 ben ik begonnen met dynamische fietsmetingen. In die tijd werd er nog helemaal niets gedaan met bewegende beelden. Vanaf de grond heb ik een methodiek ontwikkeld welke er voor zorgt dat iedere fietser gezond en lekker kan fietsen. Voor elke klacht is een oplossing en samen kunnen we het probleem blootleggen en oplossen. Fietsers van alle niveaus kunnen terecht, ook leeftijd speelt geen rol.

Visie

Het is mijn visie om jou aan het werk te zetten en je feedback en feed forward systemen dusdanig te prikkelen dat je daardoor verder kan met jouw eigen ontwikkelproces. In dat opzicht zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. De methoden die ik daarvoor gebruik zijn vaak out of the box.

Vanuit mijn visie is het belangrijk om naar de complexe samenwerking van verschillende systemen en de uniciteit van de persoon te kijken. Op die manier is de oplossing individueel, persoon centraal georiënteerd en daardoor erg krachtig in de uitvoering.

Opleiding

  • Klinische psychologie (OU)
  • ALO Amsterdam
  • Basiscursus sportgeneeskunde (SOS)
  • BewegingsWetenschappen, Oregon/Amsterdam

 

Zie ook: biografie Chris Brands

Chris Brands

Functie

chris.brands@stadspoli-utrecht.nl

Aangesloten bij:

Beschikbare plekken:
[acf field=”beschikbaarheid_lijda” post_id=”499″]

Maak een afspraak