Lijda Kaya

Over Lijda

Zolang ik me kan herinneren is bewegen mijn tweede natuur geweest. Als kind was ik altijd aan het klimmen, springen, fietsen, ontdekken. Als volwassene is dat nog altijd zo: Ik blijf bewegen in werk en hobbies. Voor mij is afwisselen en in de breedte ontwikkelen belangrijker dan specialiseren. Zo hield ik me bezig met zwemmen, schilderen, klussen, vechtsporten, fietsen, maar ook met pottenbakken, tuinieren, wandelen, hardlopen, krachttrainen, wielrennen, mountainbiken en yoga. Ik sta ook altijd open voor nieuwe dingen.

Ik heb me gespecialiseerd in kennis van het bewegen door de opleiding Musculoskeletale geneeskunde te volgen en heb De Beweegdokter opgericht.

Visie

Bewegen is voor mij het tegengestelde van stilstaan. En lichamelijk bewegen is voor mij altijd gekoppeld aan mentaal bewegen en andersom. Belangrijkste voorwaarde voor bewegen is balans. Het gaat om een afstemmen van spiergroepen op elkaar, maar ook een afstemmen van inzet op inzetbaarheid en belasting op belastbaarheid. Ook mentaal afstemmen van prikkels op prikkelbaarheid hoort daarbij.

Zonder balans ontstaan er klachten. Mijn missie is deze balans in kaart te brengen en mensen te helpen om deze te herstellen. Afhankelijk van de reden van de balansverstoring zal ik op zoek gaan naar de beste ingang voor behandeling.

Ervaring

  • Studie Geneeskunde Maastricht
  • Revalidatiegeneeskunde, doelgroepen mensen met neurologische aandoeningen (onder meer Multiple Sclerose, dwarslaesie, Ziekte van Parkinson, polyneuropathie), chronische pijn en arbeidsrevalidatie)
  • MSK opleiding Cheiron Medisch Centrum Waalre
  • opleiding Acceptance and Commitment Therapy voor artsen door J. A-Tjak 2014
  • Lid Bestuur NVAMG sinds 2021
  • Lid commissie Kwaliteit NVAMG sinds 2022

Lijda Kaya

Arts musculoskeletale geneeskunde

lijda.kaya@stadspoli-utrecht.nl
06 – 24 67 02 33

BIG: 89049078201
AGB: 84057222
AGB praktijk: 84057353
RAMG: 3000132

Werkzaam als:
De Beweegdokter
KvK: 65005740
IBAN: NL31 SNSB 0928 0092 70 tnv De Beweegdokter

www.debeweegdokter.nl
info@debeweegdokter.nl

Tevens werkzaam op locatie:
Peerenboom 34, 4273 LJ Hank

Beschikbare plekken:
[acf field=”beschikbaarheid_lijda” post_id=”499″]

Maak een afspraak