Fysiotherapie

Wanneer ga ik naar de fysiotherapeut?

Soms gaat bewegen niet gemakkelijk. Je lichaam doet pijn of werkt niet, zoals je gewend bent. De fysiotherapeut kan je hierbij helpen. De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen en verminderen van je lichamelijke klachten, zodat je weer optimaal beweegt.

De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen en maakt voor de behandeling van je klacht een plan van aanpak. De fysiotherapeut werkt hierbij samen met verschillende specialisten zoals de huisarts, medisch specialist of de MSK-arts (Musculoskeletale Geneeskunde).
Heb je een klacht die met bewegen te maken heeft? Dan kun je direct een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Je hebt geen verwijzing of verwijsbrief van je huisarts nodig.

Met welke klachten kan ik naar een fysiotherapeut?

Je kunt terecht voor informatie, advies en behandeling als je:

  • Acute blessures of pijnklachten hebt
  • Vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij bewegen
  • Na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.
    Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk blijft bewegen.


Met fysiotherapie verbeter je ook je algehele conditie, bijvoorbeeld als je langere tijd ziek bent. In dat geval werkt de fysiotherapeut nauw samen met je huisarts of medisch specialist.

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

De fysiotherapeut onderzoekt wat je klachten zijn. Zo kan hij of zij vaststellen dat je behandeling nodig hebt of dat het verstandig is dat je eerst naar je huisarts gaat.

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klacht(-en). Ook kijkt de fysiotherapeut of je klacht invloed heeft op je houding en je manier van bewegen.

Vervolgens wordt een behandelplan gemaakt dat past bij jouw persoonlijke situatie en gericht is op het doel dat jij wilt bereiken.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over fysiotherapie

Ernstige bijwerkingen zijn zeer zeldzaam en komen vooral voor bij mensen met een kwetsbaarheid. Behandelingen worden daarom aangepast aan leeftijd, voorgeschiedenis en medicatiegebruik.

Als bijwerkingen heftig zijn of langer blijven bestaan, is het goed om contact op te nemen met de behandelend fysiotherapeut.

Een behandeling fysiotherapie van ± 30 minuten kost € 37.50. 

Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Verzekeraars vergoeden behandelingen fysiotherapie vaak in een aanvullend pakket en sommige chronische klachten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Als je twijfelt over je vergoeding, dan kunnen wij direct voor je nakijken of en op hoeveel behandelingen je recht hebt.

Nee, je kunt zonder verwijsbrief terecht.

Wij doen onze uiterste best om je zo goed mogelijk te behandelen. Mocht je toch niet tevreden zijn over de behandeling, dan kun je contact opnemen met de betreffende behandelaar. Een gesprek kan duidelijkheid scheppen en wellicht de onvrede wegnemen. Indien dit voor jou geen optie (meer) is kun je kosteloos gebruik maken van de klachtenregeling van het KNGF. Je wordt dan door een onpartijdig en onafhankelijk klachtenfunctionaris benaderd.

Via deze link vind je hierover informatie: https://www.defysiotherapeut.com/klachtenregeling/

Informatie over onze praktijk is te vinden op www.fysioverbeek.nl of over fysiotherapie in het algemeen op www.defysiotherapeut.com

Onze fysiotherapeuten

Maak een afspraak